Menu

Μαρτυρίες

Μαρτυρίες από το βιβλίο του Steve Merowitz «ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ» της φύσης το καλύτερο φάρμακο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΟΛΗ

Dorothy Naylor Florida

            Τι να πω. Εγώ σύμφωνα με τους γιατρούς θα έπρεπε να είμαι νεκρή. Η χολή μου ήταν εντελώς καλυμμένη με όγκους. Τώρα η εξέταση M.R.I. δεν δείχνει καθόλου όγκους. Ούτε έναν. Μετά είναι η χημειοθεραπεία, οι ακτινοβολίες, όλα αυτά τα φάρμακα. Ήταν φοβερό, έψησαν την επιφάνεια της χολής μου. Και όλον αυτόν τον καιρό, όποτε επέστρεφα για μία εξέταση, πάντα βρίσκαμε έναν όγκο ακόμα, ή και δύο μερικές φορές.

            Η εξέταση M.R.I. και το Sonagiam πάντα έδειχναν μερικούς νέους όγκους. Τους αφαίρεσα τουλάχιστον έξι φορές. Ο γιατρός έκανε πάντα μία απόξεση και τους έκοβε. Έτσι κάποια στιγμή ο Fleu μου λέει δεν μπορώ να ξύνω και να κόβω μια ζωή ας αφαιρέσουμε τη χολή να τελειώνουμε. Θέλει να αφαιρέσει τη χολή! Αυτό όμως είναι η δική του επιλογή, εγχείρηση. Μετά θα είχα σωζήνα μια σακούλα στο πλάι να κρέμεται… Είναι φοβερό όμως δεν είχα άλλες επιλογές αυτή την περίοδο. Έτσι μπήκα στο χειρουργείο και εκείνη τη στιγμή λίγο πριν μου αφαιρέσουν την χολή έπαθα έμφραγμα, στο κρεβάτι του χειρουργείου.

            Δεν ήταν βαρύ αλλά ήταν αρκετό να σταματήσει την εγχείρηση.

            Αυτή η καρδιακή προσβολή μου έσωσε τη ζωή.

            Βλέπετε ο γιατρός και η οικογένειά μου μου είπαν ότι δεν θα ζούσα αρκετά ώστε να επισκεφτώ τα παιδιά μου τον Αύγουστο. Τώρα ήταν Απρίλιος. Ο γιος μου ήταν τόσο θυμωμένος με το γιατρό μου. Εγώ πάλι δεν αισθανόμουν καθόλου ότι θα πέθαινα. Ήταν σ’ αυτό το στάδιο που αποφάσισα να ψάξω για εναλλακτικές θεραπείες. Δεν θα τους επέτρεπα να μου αφαιρέσουν τη χολή μου και δεν θα έκανα άλλες ακτινοβολίες ή απόξεση όγκων. Αρκετά πια.

            Η κόρη μου που ζούσε στη Γερμανία μου σύστησε το σιταρόχορτο. Κανείς άλλος στην οικογένειά μου δεν το γνώριζε. Ξέρετε έχω 13 παιδιά.

            Η κόρη μου είχε επισκεφθεί τη Γουίγκμαλ. Με την βοήθειά της άρχισα να πίνω σιταρόχορτο καθημερινά. Για μένα ήταν ιεροτελεστία. Τα παιδιά μου μου αγόρασαν ένα “Green power” αποχυμωτή φρέσκων σιταρόχορτων. Μ’ αρέσει αλλά βαριέμαι να καθαρίζω, μετά άρχισα να σπέρνω το δικό μου σιταρόχορτο όμως απλά δεν μπορούσα να το κάνω. Ήταν δύσκολο και δεν θα το έκανα και σωστά (δεδομένου ότι το μυστικό είναι στο χώμα). Τώρα το προμηθεύομαι φρέσκο απ’ το κατάστημα βιολογικών προϊόντων.

            Σε κάποια φάση έπαιρνα μέχρι και 6 δόσεις φρέσκου χόρτου ημερησίως. Όμως τότε ο οργανισμός  μου δεν το άντεχε τόσο πολύ. Έτσι το ελάττωσα.

            Έχουν περάσει 4 χρόνια σήμερα και είχα μόνο έναν όγκο μια φορά μόνο και αυτό διότι επισκεφτόμουν συχνά  την κόρη μου και διέκοπτα τις ζωντανές τροφές και το σιταρόχορτο. Όταν επέστρεψα σπίτι ο γιατρός μου ανακάλυψε έναν όγκο. Ε λοιπόν δεν παραμέλησα το πρόγραμμα ζωντανή διατροφή ξανά και δεν είχα ποτέ ξανά κανέναν όγκο. Οι εξετάσεις M.R.I. και το Sonagiam είναι εντελώς καθαρές. Ο γιατρός μο μου λέει : «Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις». Είναι καλός γιατρός αλλά αυστηρά κλασικός.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

Anne Marie Baker. St. Meyeis, Florida.

            Την πρώτη Μαρτίου του 1996 έκανα μία βιοψία η οποία έδειξε καρκίνο μαστού. Ο γιατρός μου σύστησε άμεση μαστεκτομή και ένα γεμάτο πρόγραμμα χημειοθεραπειών, και ακτινοβολιών.

            Εγώ είμαι πτυχιούχος νοσοκόμα. Σαν μέρος της εργασίας μου είμαι συνεχώς μέσα έξω σε νοσοκομεία και γραφεία γιατρών. Έτσι είμαι πολύ συνειδητοποιημένη ως προς τις επιπτώσεις του καρκίνου και τα αποτελέσματα των θεραπειών. Έτσι δεν μπόρεσα να ακολουθήσω το πρωτόκολλο, και πήγα κόντρα στις οδηγίες του γιατρού. Οι συνεργάτες μου πάγωσαν. Πρώτα γιατί νοιαζόταν για τη ζωή μου και αναρωτιόταν αν ήμουν στη λογικά μου. Και δεύτερον δεν μπορούσα να καταλάβουν πως μπορώ να πάω κόντρα στο σύστημα για το οποίο εργαζόμουν.

            Μερικοί έλεγαν πως φοβόμουν απ’ το πώς θα φαινόμουν μετά τη χημειοθεραπεία όμως αυτό δεν είχε καμιά σχέση. Είχα δει εκατοντάδες ανθρώπους να κάνουν χημειοθεραπείες και αισθανόμουν στο βάθος της καρδιάς μου ότι αυτό δεν ήταν η σωστή επιλογή για μένα. Βέβαια δεν θα απέτρεπα ποτέ κανέναν μακριά από τις συνηθισμένες θεραπείες εφόσον εκείνοι θα το επέλεγαν. Σέβομαι τις επιλογές του καθενός και η δουλειά μου είναι να τους συμπαρασταθώ σ’ αυτή τους την επιλογή.

            Αλλά για μένα απλά δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω κάτι τέτοιο. Διότι, φιλοσοφικά, αισθάνομαι ότι είναι ή λάθος προσέγγιση, καταστρέφοντας όλα τα υγιή κύτταρα μαζί με τα καρκινογόνα. Εγώ θέλω να ενδυναμώσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα και όχι να το εξασθενίσω. Στο κάτω κάτω αν το ανοσοποιητικό μου σύστημα ήταν δυνατό αρκετά εξ αρχής ο καρκίνος δεν θα αναπτυσσόταν. Το να τον καταπιέζεις κάνει τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο. Έτσι μου σύστησαν έναν ολιστικό γιατρό, που ήταν στην ουσία χειροπράκτης με εκτεταμένες σπουδές. Δούλεψε στενά μαζί μου να διαμορφώσει ένα διατροφικό πρόγραμμα, που συμπεριλάμβανε σιταρόχορτο, επιλεγμένους φρέσκους χυμούς, συμπληρώματα, άσκηση, και κυρίως ζωντανές τροφές. Άρχισα με το φρέσκο χυμό σιταρόχορτου, αποτοξίνωση με ζωντανή διατροφή, αποκλεισμούς και κολωνικούς καθαρισμούς. Πολλούς επιλεγμένους χυμούς το λιγότερο 4 μεγάλα ποτήρια την ημέρα. Έπινα πολλούς χυμούς κυρίως φρέσκα πράσινα λαχανικά και πολλές ζωντανές τροφές. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι γιατροί και νοσοκόμες και στην αρχή μου έλεγαν ότι βρίσκομαι σε άρνηση αλλά τώρα όλοι συνήθησαν. Ξέρετε από τότε δεν έλειψα ποτέ από τη δουλειά μου λόγω ασθένειας. Ούτε μία μέρα. Τώρα είμαι πολύ πιο τακτική απ’ όλους στο γραφείο μου.

            Από τότε που άρχισα το φρέσκο σιταρόχορτο έχω περισσότερη ενέργεια από τότε που ήμουν στην ομάδα του φουτμπόλ του σχολείου. Φυσικά τώρα είναι ολιστική, η ενέργειά μου κάνω αρκετή γυμναστική και Yoga. Τώρα η ρουτίνα μου είναι σε πιο χαλαρό ρυθμό. Εργάζομαι κανονικά. Έκανα μια εξέταση AMASS πριν 6 μήνες και ήταν αρνητική. Ίχνος καρκίνου, πουθενά. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σ’ αυτό που κάνω. Και είναι πολύ σημαντικό να περιτριγυρίζεται από θετικούς ανθρώπους που σου συμπαραστέκονται, διαφορετικά κάνεις διπλό αγώνα με τους γύρω σου καθώς και το μέσα σου.

            Δεν χρειάζεται να επηρεάζουν τις πιθανότητες αρνητικά. Εκτός αυτού μαθαίνει πολλά πράγματα από αυτόν που σου συμπαραστέκονται. Όποιον συναντάς ή σε ενθαρρύνει ή σε ρίχνει. Πρέπει να αλλάξεις τρόπο ζωής, χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να τρέξω μέχρι το να φτιάξω έναν φρέσκο χυμό. Η υγεία μου τώρα είναι πιο σημαντική απ’ τη δουλειά μου.

             Αν δεν αλλάξετε τον τρόπο ζωής, δηλαδή τις συνθήκες που σε οδήγησαν στο πρόβλημα, τότε δεν με νοιάζει αν τον κόψεις τον κάψεις ή τον δηλητηριάσεις, ο καρκίνος πάντα θα επιστρέφει.

            Δεν πιστεύω πως υπάρχει μία απάντηση για τον καρκίνο ή την υγεία γενικά. Είναι ένα συνονθύλευμα από διάφορα πράγματα. Όμως το σιταρόχορτο και οι ζωντανές τροφές ήταν θεμελιώδη σήματα στην θεραπεία μου. Διαβάζω ότι είναι το αφύσικο οξύ στο σιταρόχορτο της Γουιγιομόρ επετίθετο και αναχαιτίζει τα κύτταρα (μία φυτική ορμόνη που ρυθμίζει την ανάπτυξη και τον μεταβολισμό των φυτών). Μακάρι να μπορούσα να τοποθετήσω έναν αποχυμωτή φρέσκου σιταρόχορτου στο νοσοκομείο που εργάζομαι και να προσφέρω φρέσκο χυμό σιταρόχορτου σ’ όλους τους ασθενείς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΗΠΑΡ

Gary Gallett Gainsville Florida

            Τον Ιούνιο το 1995 μου ανήγγειλαν ότι έχω ένα μεγάλο όγκο στο έντερο. Ο Δρ. Wyshbaum ο ογκολόγος μου μου είπε πως είχα μόνο μια επιλογή. Να κάνω άμεσα εγχείρηση και να αφαιρέσω ένα κομμάτι του εντέρου. Ακολούθησα τη συμβολή του και έκανα την εγχείρηση.

            Ο γιατρός μου είπε πως ο όγκος ήταν σχεδόν στο μέγεθος του μανταρινιού και ότι είχε προχωρήσει μέσω του τοίχους του εντέρου και της συνδετικής μεμβράνης και έκανε μετάσταση σε έξι λεμφαδένες και το ήπαρ.

             Η πρόγνωση δεν ήταν πολύ καλή, περίμεναν περαιτέρω ογκολογική δράση μέσα στο χρόνο. Ο χειρούργος μου σύστησε εγχείρηση στο ήπαρ και άμεση ακτινοβολία στους λεμφαδένες καθώς και χημειοθεραπεία εντέρου το συντομότερο. Πριν ακόμα προλάβω να σκεφτώ άρχισα να έχω επιπλοκές από την εγχείρηση. Η πληγή δεν έκλεινε. Απαραίτητες αλλαγές τρεις φορές την ημέρα για 18 ημέρες που ήμουν στο νοσοκομείο και μήνες αργότερα αφότου επέστρεψα στο σπίτι. Όσο λοιπόν η πληγή μου δεν έκλεινε δεν μπορούσα να κάνω τοξική χημειοθεραπεία ούτε καν ακτινοβολία. Μετά την εγχείρηση επίσης δεν επιτρεπόταν να πάρω τίποτα από το στόμα ούτε νερό για 12 μέρες, μόνο ορούς.

            Σ’ αυτό το διάστημα ένας καλός φίλος που έμαθε ότι αρώτησα, επικοινωνούσε με τη σύζυγο μου και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Ο ίδιος αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα με τον καρκίνο για κάποιο διάστημα τώρα. Είχε διαβάσει πολλά βιβλία και έκανε πολλές έρευνες πάνω στο θέμα. Απόκτησε ανεκτίμητες πληροφορίες που προσφέρθηκε να μοιραστεί μαζί μου.

            Αυτό συνίσταται από διαιτολογικές αλλαγές και στο να μάθω να χρησιμοποιώ κάτι που λέγεται σιταρόχορτο. Όπως προανέφερα το τραύμα μου απαιτούσε αλλαγή τρεις φορές την ημέρα. Ακόμα και με πολύ δυνατά παυσίπονα όπως η μορφίνη ήταν ανυπόφορο, να ανέχομαι τη νοσοκόμα να κάνει τις αλλαγές στο συγκεκριμένο σημείο τόσο συχνά. Μετά τις 12 μέρες με ορό άρχισα να παίρνω υγρά από το στόμα.

            Πρώτη εμπειρία με το σιταρόχορτο ήταν όταν ένας φίλος μου το έφερε στο νοσοκομείο και το κατέβασα μονομιάς (που δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος). Δεν κατάλαβα τίποτα διαφορετικό μέχρι την επόμενη το πρωί που η νοσοκόμα ήρθε να κάνει την αλλαγή. Όπως ανέφερα η αλλαγή μου ήταν τόσο οδυνηρή που μισούσα τις στιγμές αυτές.

            Τι ευχάριστη έκπληξη όταν η νοσοκόμα τραβούσε τις γάζες και εγώ μπορούσα να το ανεχθώ διότι το σημείο αυτό δεν ήταν τόσο ευαίσθητο από τότε ένα καταθληπτικό πράγμα συνέβη. Η νοσοκόμα τράβηξε τη γάζα και είδαμε και οι δυο μας ότι είχε πρασινίσει.

            Στην αρχή αυτό τη φόβισε διότι οι νοσοκόμες είναι εκπαιδευμένες να προσέχουν για όποιες αλλαγές. Όταν είναι πράσινες οι γάτες συνήθως σημαίνει κάποια πολλή σοβαρή μόλυνση. Όμως είχα εξηγήσει στη νοσοκόμα για το σιταρόχορτο και κατάλαβε ότι η αλλαγή χρώματος ήταν αποτέλεσμα της χλωροφύλλης. Φανταστείτε την έκπληξή μου, σε μία μέρα, που ήπια φρέσκια χλωροφύλλη σιταρόχορτου που έχει χρώμα σκούρο πράσινο το οποίο διαπέρασε όλο μου το σώμα μέσω του αίματος μου για να βρει το δρόμο στο εξωτερικό μου πρόβλημα την πληγή. Να ελαττώσει τον πόνο και να επιταχύνει το κλείσιμο της πληγής.

            Όσο περνούσε ο καιρός οι νοσοκόμες έμειναν κατάπληκτες με το πόσο σύντομα η πληγή μου έκλεισε. Οι γάζες συνέχισαν να έχουν μία πράσινη απόχρωση σ’ όλη αυτή τη διάρκεια. Όταν πήρα εξιτήριο αισθανόμουν αδυναμία. Δεν μπορούσα ούτε μια σειρά από σκαλοπάτια να ανέβω. Με καθημερινή όμως χρήση φρέσκου σιταρόχορτου καθημερινά, σε μερικές εβδομάδες κατόρθωσα να επιστρέψω στη δουλειά χωρίς να έχω νέους όγκους στο έντερο.

ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Neva Whetzel, Singels Glen, Virginia

            Παρατήρησα ένα μικρό εξόγκωμα άρχισε να μεγαλώνει. Πήγα σε κάποιον ειδικό που διέγνωσε ότι ήταν ένα μελάνωμα και μου έδωσε πιθανότητες επιβίωσης 1 στο εκατομμύριο. Ήταν ανυποχώρητο, έπρεπε να χειρουργηθεί και να αφαιρεθεί μαζί με την γύρο περιοχή. Ήθελε να αφαιρέσει 6x8 και να προχωρήσει στους μυς και στους λεμφαδένες. Ήταν στο μηρό. Και μετά με πλαστική θα το διόρθωνε εμφανισιακά. Ήθελε να υποστώ χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

            Μην ξεχνάτε ήταν μόνο μισός πόνος μελάνωμα. Το μόνο που θα επέτρεπα ήταν η αφαίρεση του σημείου εκείνου μόνο. Μετά άρχισα σιταρόχορτο και ζωντανές τροφές. Δεν είμαι του fast food. Όμως μαζί με τον κινισιολόγο μου ψάχναμε τι να κάνουμε για το πρόβλημα και τότε καταλήξαμε στο σιταρόχορτο. Δεν το αποχωρίστηκα ποτέ.

            Οπότε ξέμενα από φρέσκο έπαιρνα ακόμα και σκόνη (Λένε πως τα συσκευασμένα και τυποποιημένα προϊόντα που μένουν στο ράφι, είναι εντελώς νεκρά). Εγώ τα έπαιρνα. Βέβαια μόνο όταν ξέμενα από φρέσκο χόρτο που αποχυμώνω μόνη μου σε ειδικό αποχυμωτή. Έκανα πολλά πράγματα. Δεν θα ‘λεγα ότι ήταν μόνο το σιταρόχορτο. Έπαιρνα υπέρδιπλες δόσεις κάθε φορά, μερικές φορές μου προκαλούσε και εμετό και ζαλιζόμουν (Ίσως γιατί το έπινα γρήγορα). Μάλλον ήταν η αντίδραση του ήπατος κατά την απόβλιση των τοξινών.

            Είχα πολύ φρέσκο χόρτο και ήθελα να το χρησιμοποιήσω. Έτσι άρχισε να πίνει και ο σύζυγος μου ο Ντένις. Πίναμε φρέσκο χυμό που αποχύμωναμε μόνοι μας σε άδειο στομάχι. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι τα μαλλιά μου έγιναν πια μαλακά, απλά μαλάκωσαν. Έγιναν σαν μαλλιά μωρού παιδιού. Το δέρμα μου επίσης μαλάκωσε τέτοια αντίδραση! Δεν επαρκούσε να καταλάβω από πού προερχόταν εκτός βέβαια και αν ήταν από το σιταρόχορτο.

            Το καταπληκτικό ήταν ότι το ίδιο συνέβη και στην Ντένις. Επέστρεψα στον ίδιο γιατρό μετά από ενάμισι χρόνο και ξέρετε τι μου είπε; Που είσαι; Ανησυχούσα για σένα. Προφανώς αυτό που κάναμε για σένα εκείνη τη μέρα στο χειρουργείο σε θεράπευσε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ, ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Ruth Williams, Smyrna Georgia

            Θέλω να μεταφέρω μια πολύπλοκη και πονεμένη εμπειρία με πολύ λίγα λόγια. Το 1961 είχα μία καρκινογόνο ελιά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μου. Την αφαίρεσα αλλά προφανώς οι ρίζες παρέμειναν. Το 1976 όλο μου το σώμα γέμισε με καρκίνο. Το μελάνωμα μεταστάθηκε. Τώρα ήταν στο λαιμό μου και τον οισοφάγο. Μόλις που μπορούσα να μιλήσω και μου ήταν αδύνατο να πάρω στερεά τροφή.

[Κύριος Eujeme Williams]

            Η σύζυγος μου ήταν σε κωματώδη κατάσταση και έφθασε μόλις και μετά βίας τα 40 καλά. Μπαινοβγαίναμε στα νοσοκομεία. Έκανε χημειοθεραπείες και ακτινοβολία. Ήταν σε απομόνωση. Αφού πριν μπούμε να την επισκεφθούμε έπρεπε να κάνουμε ντουζ και να βάζουμε ειδική αποστειρωμένη στολή. Κάθε ίχνος ζωής είχε εξαφανισθεί κατά τους θεράποντες ιατρούς της. Μου είπαν ότι πρέπει να προετοιμάζομαι και ότι το μοιραίο θα συνέβαινε πολύ σύντομα.

            [Ruth Williams] Δεν ήθελα να μείνω στο νοσοκομείο. Έπεσα κάτω και προσευχόμουν στο θεό να με πάει στο σπίτι. Τελικά με έστειλαν στο σπίτι με ανίατη μορφή καρκίνου. Ένας γείτονας μου μου είπε : Δεν χρειάζεται να πεθάνεις, και μου έδωσε ένα βιβλίο με τίτλο “How I Conquerel Cancer naturally” της Eydaiemay μαθήτριας της Ανν Γουιγκμαρ. Με τη βοήθεια της νοσοκόμας μου αρχίσαμε να καλλιεργούμε και να αποχυμώνουμε σιταρόχορτο. Άρχισα επίσης να κάνω υποκλισμούς. Μετά από μερικές εβδομάδες σ’ αυτό το πρόγραμμα, είχα την πρώτη μου θεραπευτική κρίση. Έκανα συνεχώς εμετό και ήταν φοβερό αλλά είχα πίστη στο θεό.

            Αργά όμως αισθητά άρχισα να παρατηρώ κάποια καλυτέρευση. Άρχισα να τρώω ελάχιστη στερεά τροφή από το στόμα, μεγάλωσα τη δόση των εμποτισμών και υποκλισμών και άρχισα ξανά να περπατώ. Η κατάστασή μου ήταν ακόμα κρίσιμη και η επιστροφή μου ήταν πολύ αργή, με πήρε πολύ καιρό. Ζήτησα βοήθεια από κάποιους ειδικούς κυρίως την Ανν Γουίγκμαρ την οποία επισκέφθηκα και έμεινα στο Ινστιτούτο της στη Βοστόνη 3 φορές. Καθώς οι ζωντανές τροφές αυξάνονταν μπορούσα τώρα να ελαττώσω τους υποκλισμούς. Στα επόμενα χρόνια έφθασα το κανονικό μου βάρος.

[Κος Eugene Williams]

            Τώρα μαθαίνουμε στα 22 χρόνια, η Ρουθ σύντομα κλείνει τα 75 της χρόνια και ακόμα πίνει σιταρόχορτο. Είναι η προσωποποίηση της υγείας.

[Ruth Williams]

            Είμαι ζωντανή και τελείως υγιής. Ο κύριος υμών Ιησούς Χριστός μου χάρισε τη ζωή. Είμαι ευγνώμων στο θεό που μου έδειξε τις θεραπευτικές δυνάμεις του σιταρόχορτου της Ανν Γουίγκμορ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ

Dennis Lamplon, Chicago, Illinois.

            Ήμουν στο σχολείο όπου παρακολουθούσα μαθήματα Αεροπορικών κομπιούτερ όταν άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και πεσμένη. Άρχισα να χάνω βάρος έτσι επισκέφθηκα έναν γιατρό που μου έκανε πολλές εξετάσεις και δεν έβρισκε που ήταν το πρόβλημα. Παρατήρησα τους αδένες μου να μεγαλώνουν έτσι κάναμε και νέες εξετάσεις όπου έδειξαν καρκίνο στους λεμφαδένες σ’ όλο μου το σώμα. Άρχισα κάποια φάρμακα που δεν μου έκαναν τίποτα διότι ήμουν πολύ ευαίσθητη σε φάρμακα, γενικά.

            Ο καρκίνος χειροτέρευε και μου άρχισαν χημειοθεραπεία. Σ’ αυτό το στάδιο μου έδωσαν 3 μήνες ζωή, αν έκανα τη χημειοθεραπεία. Τα μαλλιά μου έπεσαν και έβγαλα μεγάλες φουσκάλες σ’ όλο μου το σώμα διότι το ανοσοποιητικό μου σύστημα ήταν κατεστραμμένο. Εκείνη την περίοδο κάποια γνωστή κυρία μου είπε για το σιταρόχορτο και τις ζωντανές τροφές κάτι που εγώ δεν είχα ξανακούσει ποτέ πριν. Δεν είχα ιδέα τι ήταν οι ζωντανές τροφές και δεν έτρωγα ούτε σαλάτες. Ήμουν άτομο του McDonalds. Μου έφερνε λοιπόν χόρτο φρέσκο το αποχυμώναμε μαζί και έπινα το χυμό αμέσως διότι όταν αποχυμωθεί πρέπει να πίνεται αμέσως.

            Επίσης μου έμαθε να αυτοσυγκεντρώνομαι για να βοηθηθώ από τους πόνους. Οι γιατροί μου χορηγούσαν μορφίνη. Με την αυτοσυγκέντρωση σιγά – σιγά σταμάτησα τη μορφίνη. Επίσης παρατήρησα ότι οι λεμφαδένες μου άρχισαν να μικραίνουν. Σ’ αυτό το στάδιο μου πρότειναν να κάνω ένα πρόγραμμα με σιταρόχορτο και ζωντανές τροφές. Άρχισα να καθαρίζω και να προσθέτω και περισσότερα φαγητά στη δίαιτά μου, που έμαθα από το βιβλίο της Ann Wigimore στο Ιπποκράτειο.

            Οι εμποτισμοί βοηθούσαν πολύ στους πόνους και το σιταρόχορτο καθάρισε τους πνεύμονες διότι η χημειοθεραπεία είχε συσσωρεύσει πολύ βλέννα στους πνεύμονες, με πήραν 6 μήνες πριν η ασθένειά μου εξαλειφθεί εντελώς.

            Τώρα πριν 6 μήνες έκανα εξετάσεις. Ο γιατρός μου με βρήκε εντελώς καθαρή. Επίσης θέλω να αναφέρω ότι η οικογένειά μου κληρονομικά έχει γκρίζα μαλλιά νωρίς. Το ίδιο και εγώ. Τώρα τα γκρίζα μου μαλλιά εξαφανίστηκαν. Δεν ξέρω κι εγώ τι γίνεται. Η μητέρα μου πίστευε πως έβγαζα τις γκρίζες τρίχες. Στα 31 μου χρόνια αισθάνομαι νεότερη από ποτέ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Bill Nasby Bonita Springs, Florida

            Είχα καρκίνο στον προστάτη το PSA ήταν 14 το χαμηλότερο ήταν 5. Στην αρχή συμφώνησα να κάνω εγχείρηση. Μεγάλη εγχείρηση θα αφαιρούσα ολόκληρο τον προστάτη. Τώρα έχουμε Φεβρουάριο η εγχείρηση προγραμματίστηκε για τον Μάιο. Επίσης συμφώνησα να κάνω εντατική χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

            Είμαι 70 χρονών αλλά καλοστεκούμενος. Πρώτα με έβαλαν σε φρουταμίδη, ξέρετε τι είναι αυτό. Εγώ το ανακάλυψα αργότερα. Είναι ένας χημικός ευνουχισμός.

            Μπήκα σε μία ομάδα συμπαράστασης και εκεί άκουσα για το σιταρόχορτο. Πήγα στο κατάστημα και αγόρασα το βιβλίο της Δρ. Γουίγκμορ «Το βιβλίο του σιταρόχορτου». Αμέσως αποφάσισα να σταματήσω τη θεραπεία και έπεσα με τα μούτρα στις φυσικές θεραπείες. Ακύρωσα την εγχείρηση και σταμάτησα τα φάρμακα μετά από 5 εβδομάδες στην κούραση άλλαξα τα πάντα.

            Μου είπαν πως πάω ενάντια στις διαταγές των γιατρών. Ε λοιπόν έγινα χορτοφάγος, που για μένα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αφού μεγάλωσα στην καρδιά της κρεατοπαραγωγής. Αμέσως το PSA μου έπεσε. (Το ελέγχω κάθε μήνα) Πίνω (6-8 ounces) = 170 γρ. χυμό σιταρόχορτου την ημέρα. Το πίνω λίγο πριν το φαγητό μου. Άλλαξε όλη μου η ζωή. Επίσης κάνω οζονοθεραπεία στο Ίνστιτούτο. Είναι φανταστικό και ούτε καν σε χρεώνουν. Και ρίχνω και αντιοξειδωτικά. Το σιταρόχορτο είναι το πρώτο γεμάτο αντιοξειδωτικό.

            Ξέχασα να σας πω πως πριν 4 χρόνια έκανα μια θεραπεία με μικροκύματα για τον πόνο. Ήταν ανεπιτυχής, και δεν το συνιστώ σε κανέναν. Τότε δεν είχε καν έγκριση. Τώρα είναι νόμιμο και εδώ και στον Καναδά. Δεν θα το έκανα ποτέ ξανά.

            Τώρα βρίσκομαι στην αντίστροφη μέτρηση. Από τότε που άρχισα το σιταρόχορτο θέλω να σας πω πως ποτέ δεν κόλλησα γρίπη ή κρύωμα. Η σύζυγός μου αρρώσταινε και εγώ κολλούσα. Κοψίματα και πληγές κλείνουν αμέσως. Σίγουρα έχει αλλάξει την ζωή μου.

ΛΥΚΟΣ – ΥΣΤΕΡΟΤΟΜΙΑ

Cynthia Gebhart, Geneva Florida

            Έχω λύκο. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τι είναι. Είναι όταν τα αντισώματα στο αίμα επιτίθενται στα φυσιολογικά κύτταρα. Τα συμπτώματα παντού. Παθαίνω κοκκινίλες στο δέρμα, οι αρθρώσεις ορίζονται, πονοκέφαλοι, ελλιπής αναπνοή, γρυπικά συμπτώματα, κατάθλιψη, αισθάνομαι πως είμαι συνεχώς σε Λιθαρό. Και είμαι πολύ ενεργητικό άτομο. Όποιον ρωτήσετε θα σας πει είμαι συνεχώς σε ένταση. Έχω δύο παιδιά και μένουμε στο St. John. Αυτός ο λύκος με ρίχνει στο κρεβάτι. Περπατάω σε αυγά τις περισσότερες φορές, δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει.

            Πριν από ένα χρόνο έφτιαξα τα δόντια μου και ο λύκος αγρίεψε και με πέταξε κάτω για μήνες. Δύο χρόνια πριν απ’ αυτό αφαίρεσα μια κύστη στην δεξιά ωοθήκη. Με πήρε 5 μήνες να αναδώσω τέτοιο πόνο μα τέτοιο πόνο. Δεν μπορούσα να ξεπεράσω τον πόνο ότι και αν έκανα. Πάντα κουρασμένη, οι αρθρώσεις ορίζονται. Η μεμβράνη του δέρματος αγρίευε. Ήθελα πάντα την επιθυμία να εργαστώ αλλά όχι τη δύναμη. Φοβόμουν την υστεροτομία. Έβλεπα τη μητέρα μου και τη θεία μου, να βογγούν για 6 μήνες και δεν υπέφεραν από λύκο. Έτσι πριν μπω στο χειρουργείο σκέφτηκα πως πρέπει να ρυθμίσω το θέμα του λύκου.

            Με το σύζυγό μου μπήκαμε στο Ίντερνετ και βρήκαμε τους καλύτερους γιατρούς για λύκο. Ο γιατρός ήταν διεθνώς γνωστός Διευθυντής της κλινικής ένα γνωστό καλό νοσοκομείο. Το καλύτερο. Έτσι σηκώθηκα απ’ το κρεβάτι και σύρθηκα μέχρι την Ατλάντα της Georgia. Ο γιατρός με εξέτασε και είπε πεθαίνεις θέλω να εισαχθείς επειγόντως. Όταν έκανα εισαγωγή άρχισαν να με βομβαρδίζουν με στεροειδή και δύο διαφορετικά φάρμακα και ορούς. Τότε πραγματικά πέθαινα. Όταν βγήκα απ’ το νοσοκομείο κοιμόμουν για 2 βδομάδες, δεν μπορούσα να σηκωθώ απ’ το κρεβάτι.

             Ο σύζυγός μου έλεγε δεν ήσουν τόσο άρρωστη πριν μάθουμε στο νοσοκομείο μ’ όλα αυτά τα φάρμακα. Έτσι με ξαναπάει στο νοσοκομείο και ξανά εισαγωγή. Εγώ ρωτούσα γιατί; Και ποτέ δεν πήρα ικανοποιητική απάντηση. Δεν μου απαντάν και αυτό είναι άδικο. Με φούσκωσαν με περισσότερα φάρμακα. Όσο τα έβλεπα γινόμουν χειρότερα.

            Ώσπου ο σύζυγός μου είπε, δεν ήσουν τόσο άρρωστη πριν πρέπει να σταματήσουμε τα φάρμακα. Με τη χάρη του θεού συναντήσαμε τον Ράσελ. Ο Ράσελ είχε μυήσει το θείο στο σιταρόχορτο. Έτσι παράτησα τα φάρμακα και αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Πείραζα το θείο μου και του έλεγα ότι σε λίγο θα μουγγρίζω σε τρεις εβδομάδες θα μπορούσα να σκαρφαλώσω στο Έβερεστ.

            Δεν έχετε ιδέα πόσο καιρό είχα να αισθανθώ τόσο καλά. Αισθανόμουν πως θα άγγιζα τα σύννεφα. Ο χειρότερος φόβος μου ήταν ότι είναι προσωρινό και ότι θα τελείωνε. Τότε άρχισα να παίρνω ενισχυτικά και όζον.

            Ο σύζυγός μου και εγώ μείναμε έκπληκτοι απ’ όλες τις καταπληκτικές πληροφορίες και θεραπείες που ανακαλύψαμε. Και ο γιατρός μου δεν πίστευε το επίπεδο της χοληστερόλης μου, πάντα το ελέγχω λόγω τυροειδούς δυσλειτουργίας. Πάντα ήταν 240 – 280 ξαφνικά 173, μετά το σιταρόχορτο διότι αυτό ήταν το μόνο που έκανα διαφορετικά. Φυσικά σταμάτησα τα φάρμακα. Ο γιατρός είπε πως τα αντιβιοτικά που έπαιρνα θα σκότωναν ένα άλογο.

            Εν ολίγοις αυτά για τους μεγαλογιατρούς και τη φήμη τους. Τώρα δεν παίρνω τίποτα αν δεν είναι φυσικό προϊόν. Τώρα έμαθα να καλλιεργώ το σιταρόχορτο με τον τρόπο της Ανν Γουίγκμορ. Βέβαια έκανα την εγχείρηση της υστεροτομίας και εδώ είναι το απίστευτο. Όχι μόνο δεν ερεθίστηκε ξανά ο λύκος αλλά σε δύο εβδομάδες επέστρεψα σπίτι φτιάχνω κρεβάτια και μαγειρεύω και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για όλα αυτά τα ωραία που μου συμβαίνουν ευθύνεται το σιταρόχορτο. Έχω περάσει από πολλές εγχειρήσεις, νοσοκομεία και κόλαση γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να μου πει διαφορετικά.

26 Ιανουαρίου 2005

            Διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού τον Οκτώβριο του 2003. Συμφώνησα να γίνει η αρχική βιοψία, που αποδεικνύει καρκίνο μαστού χωρίς να καταδεικνύει την έκταση. Μετά συμφώνησα για μια δεύτερη εγχείριση να αφαιρεθεί ο όγκος και να ελεγχθούν οι λεμφαδένες. Μου είπαν ότι είχα καρκίνο στο δεύτερο στάδιο.

            Οι γιατροί ήθελαν να  ακολουθήσω ακτινοβολίες και μαστεκτομή ή ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία. Επίσης διαγνώστηκαν καρκινοκύτταρα στη μήτρα. Είμαι χειροπράκτωρ και ποτέ δεν συμφωνούσα με την κλασική ιατρική προσέγγιση, όμως αυτή τη φορά ήμουν εντελώς αβέβαιη, δεν ήξερα τι να κάνω. Κάποιος φίλος που είχα να τον δω 9 χρόνια εμφανίστηκε και μου είπε ότι χρειάζομαι φρέσκο χυμό σιταρόχορτου και χρειάζεται να επισκεφθώ το Ίνστιτούτο ζωντανής διατροφής Ανν Γουίγκμορ. Συμφώνησα να δοκιμάσω και επισκέφθηκα το ινστιτούτο για 2 εβδομάδες τον Δεκέμβριο του 2003. Ανάρωνα ακόμα από την δεύτερη εγχείρηση όταν έφθασα στο ινστιτούτο. Επίσης είχα και έναν εθισμό στον καφέ που έπρεπε να ξεπεράσω.

            Τελείωσα το πρόγραμμα των 2 εβδομάδων, επέστρεψα στο σπίτι για 6 εβδομάδες και ακολούθησα το πρόγραμμα 100%. Στην αρχή δεν γνώριζα αν θα βοηθούσε τον καρκίνο μαστού ή πόσο θα άλλαζε τη ζωή μου.

            Τώρα ένα χρόνο μετά επιθυμώ να απαριθμήσω τις παράπλευρες επιπτώσεις του νέου μου τρόπου ζωής.

Έχασα 25 κιλά εύκολα.

Η υφή του δέρματός μου καλυτέρευσε.

Οι πόνοι στις κλειδώσεις εξαφανίστηκαν.

Τα μαλλιά μου αναπτύσσονται καλύτερα και έχουν το φυσικό μου χρώμα.

Φέτος πέρασα κλιμακτήριο, είμαι 50 χρονών, χωρίς να το καταλάβω.

Κοιμάμαι καλύτερα.

Τέρμα οι πόνοι στο στήθος και η έλλειψη αναπνοής όταν ανεβαίνω σκάλες ή όταν βαδίζω.

Αισθάνομαι πιο ήρεμη, γαλήνια.

Τέλος, η δυσκοιλιότητα που με ταλαιπωρούσε

Τέλος η ανάγκη για καφέ και ζάχαρη.

Τέλος η βλέννα στους πνεύμονες.

Το δέρμα μου μαυρίζει καλύτερα χωρίς να καίγεται.

Η μυαλγία που με εμπόδιζε να περπατώ λόγω ισχυρών πόνων τελείωσε.

Οι μέλισσες δεν με ενοχλούν φέτος και αυτό ελπίζω να συνειστεί.

Η τελευταία εξέταση έδειξε μόνο μία διπλάσια. Ο γιατρός μου μου λέει να συνεχίσω να κάνω ότι και αν είναι αυτό που κάνω.

Δεν αισθάνομαι γριά πια.

Και το καλύτερο όλων, η εξέταση ΑΜΑSS για καρκινικά αντισώματα που έκανα τον Αύγουστο ήταν φυσιολογική.

Mary Lou

            Για τα 3-4 τελευταία χρόνια είχα πρόβλημα με το ζάχαρο. Έκανα πολλά πράγματα για 3 χρόνια ακόμα και ωμές τροφές δοκίμασα. Όμως ο ζάχαρός μου συνέχισε να ανεβαίνει. Τον περασμένο Ιούλιο ο ζάχαρός μου έδειχνε 120. Ο γιατρός μου μου είπε πως πρέπει κάτι να κάνω. Του είπα πως ακόμα για ένα πρόγραμμα και μου είπε κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις.

            Ήρθα στο Ινστιτούτο τον Αύγουστο του 2005 με δείκτη ζαχάρου 120 μετά από 2 εβδομάδες στο Ινστιτούτο κατέβηκε στο 97. Μετά από δύο μήνες που μισό έκανα αυτά που έμαθα να συνεχίζω στο σπίτι κατέβηκε στο 80. Και δεν ήμουν και καθόλου στη διότι μου ήταν δύσκολο να κάνω σιτηρόχορτο με το σωστό τρόπο στο σπίτι. Δεν είναι και εύκολο να συνεχίσεις ζωντανές τροφές. Όμως έχει αποτέλεσμα.

Mary Dodich Brighton Michigan 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η μητέρα μου Τ.Α. στα 69 χρόνια, μετά από εξετάσεις, αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, είδε ότι είχε καρκίνο στο συκώτι, υπήρχαν τρεις εστίες. Ο γιατρός τότε, μας έδωσε πέντε με έξι μήνες ζωής. Ξεκινήσαμε αμέσως το πρόγραμμα της Ανν Γουίγκμορ. Επαναλάβαμε τις εξετάσεις μετά από έξι μήνες. Οι δύο εστίες είχαν εξαφανιστεί, η Τρίτη είχε ελλατωθεί.

Μετά από ένα χρόνο η μητέρα μου ήταν υγιής, συνεχίζοντας βέβαια αυτό τον τρόπο διατροφής. Έτσι πέρασαν πέντε χρόνια.

Σταυρούλα Τσιάβου

Δεκέμβριος 2005 και το ορμονικό μου σύστημα βρισκόταν υπό κατάρρευση κατ' επέκταση και ολόκληρος ο οργανισμός σε κατάσταση SOS.

Δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά. Ο δε πυρετός με έκαιγε μέρα - νύχτα, το ζάχαρο στα ύψη, η πίεση το ίδιο.

Δεν μπορούσα να μιλήσω, να καταπιώ, να γευτώ, να κοιμηθώ, το δε κάλιο - νάτριο στο ζενίθ και η καρδιά μου κόντευε να φύγει από το στήθος με τα έντονα φτερουγίσματά της.

Είχα άριστη όραση κι όμως τότε δεν έβλεπα καλά. Ομολογώ ότι βρισκόμουν σε απόγνωση για πρώτη φορά στη ζωή μου, με όλα αυτά που συνέβαιναν.

Χωρίς υπερβολή πίστευα ότι ήρθε το τέλος μου. Στα νοσοκομεία που πήγα, οι γιατροί πρότειναν την επέμβαση, ο θυροειδής έπρεπε να αφαιρεθεί, άλλη λύση δεν υπήρχε.

Μα στην κατάσταση που βρισκόμουν ήταν αδύνατο να σκεφτώ κάτι τέτοιο.

Άρχισα λοιπόν το ψάξιμο μήπως βρω κάποια άλλη εναλλακτική λύση στο πρόβλημά μου.

Έτσι ανακάλυψα το Ινστιτούτο ζωντανής διατροφής Dr. ANN ΓΟΥΙΓΚΜΟΡ στα Ιωάννινα, όπου το επισκέφθηκα.

Στο παρελθόν είχα διαβάσει το βιβλίο (γίνε γιατρός του εαυτού σου) κι ένιωσα ένα απέραντο δέος για τη συγγραφέα.

Εκεί βρήκα γαλήνη, ηρεμία και το τοπίο ειδυλλιακό δίπλα στη λίμνη. Το κυριότερο όμως από όλα είναι το δυναμικό του Ινστιτούτου, εξαίρετοι άνθρωποι με εκπληκτικές γνώσεις.

Μέσα στην απελπισία μου, βρήκα μια αγκαλιά, μια μεγάλη αγκαλιά να με προστατεύει, έτσι άρχισα να παίρνω δύναμη και μέρα με τη μέρα τα πράγματα πήγαιναν όλο και καλύτερα.

Σε μια βδομάδα τα αποτελέσματα ήταν ορατά ο αιματοκρίτης ανέβηκε 39 και κάλιο, νάτριο φυσιολογικότατα.

Με τον καιρό, αργά αλλά σταθερά αποκαταστάθηκαν όλα και οι ορμόνες του θυροειδούς επίσης.

Μου έκανε φοβερή εντύπωση το πόσο γρήγορα ανέβηκε ο αιματοκρίτης μου, χωρίς κανένα φάρμακο, μόνο διατροφή.

Είχα την ανάγκη να το φωνάξω και να το ακούσει όλος ο κόσμος. Έχω 39 αιματοκρίτη από 29.

Μπράβο στο Ινστιτούτο Ζωντανής διατροφής Ιωαννίνων. Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.

                                                Χίλιες Ευχαριστίες

                                                Με βαθιά εκτίμηση

                                                          Λ.Ι.

                                                Αθήνα 2/1/2008.

Φρέσκο σιταρόχορτο αγορά: 39€ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΑΚΕΤΟ
26510 - 81822    6945 98 98 23

ΔΩΡΕΑΝ  Αποστολή με Courier  σε όλη την Ελλάδα
_______________________________________________

 

Σημαντική Υπενθύμιση
Το πρόγραμμα στο Ινστιτούτο δεν αντικαθιστά συμβουλές ή θεραπείες του γιατρού σας. Αν και συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την φύση πάντα υπάρχει κάποιο ρίσκο με τις μεθόδους και τις συμβουλές που χρησιμοποιούνται στο Ινστιτούτο. Το Ινστιτούτο Ανν Γουγκμορ Ελλάς δεν είναι υπεύθυνο για οποιεσδήποτε παρενέργειες ή αποτελέσματα που μπορεί να προκείψουν από τις προετοιμασίες συνταγών ή τις συμβουλές. Δεν παρέχουμε ιατρική συμβουλή ή δεν επεμβαίνουμε στις ιατρικές θεραπείες κανενός είδους και δεν παρέχουμε κανενός είδους θεραπεία. Το Ινστιτούτο δεν παρέχει γιατρούς ή νοσοκόμους στο χώρο αλλά μπορούμε να ζητήσουμε την επίσκεψη ενός γιατρού στο χώρο μας ή να επισκεφθείτε ένα υγιεινιστής, φυσιοθεραπευτή γιατρό. Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών παραπέμπονται στα έκτακτα περιστατικά των εφημερευόντων νοσοκομείων. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να εκτιμήσει αν αυτό το Πρόγραμμα αποτοξίνωσης και αλλαγής τρόπου ζωής είναι κατάλληλο για εσάς. Με την άφιξή σας θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μία υπεύθυνη δήλωση ότι το Ινστιτούτο δεν ευθύνεται για καμία παρενέργεια ή κατάσταση υγείας που μπορεί να προκύψει είτε προϋπήρχε ή παρουσιάστηκε τώρα.
Πρέπει να είστε ικανοί να φροντίζετε τον εαυτό σας ή να συνοδεύεστε. Το Ινστιτούτο Ανν Γουγκμορ Ελλάς είναι Σχολή και ΟΧΙ Κλινική ή Spa. Οι παρεχόμενες πληροφορίες στο παρόν site έχουν καθαρά και μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και όχι οδηγίες εφαρμογής τρόπου ζωντανής διατροφής.